Mangojuustokakku granolapohjalla
Hyvän ei aina tarvitse olla täynnä sokeria – tai vaikeaa! Kokeile jälkiruoaksi tai kahvipöytään tarjoiluiksi granolapohjaan leivottua herkullista mangojuustokakkua, ilman lisättyä sokeria! Helppoa ja maukasta!
Annokset 12
3.9 from 27 votes
Ainesosat
POHJA
- 270 g Paulúns Granolaa
- 120 g voita sulatettuna
TÄYTE
- 3 dl kuohukermaa
- 200 g makeuttamatonta tuorejuustoa
- 250 g mangososetta (esim. Bonne)
- 1 pieni kypsä banaani
- 4 rkl appelsiinitäysmehua
- 5 liivatelehteä
MANGOKIILLE
- 200 g mangososetta
- 3 liivatelehteä
- 3 rkl appelsiinitäysmehua
Ohjeet
- Murskaa granola hienoksi rouheeksi tehosekoittimella tai terävällä veitsellä. Lisää joukkoon voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 20 minuutiksi ja valuta ne. Valmista sillä aikaa täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen mangosose, tuorejuusto ja hienoksi murskattu banaani. Sekoita hyvin. Kiehauta appelsiinimehu ja lisää valutetut liivatelehdet, sekoita hyvin. Kaada liivateseos nauhana täytteeseen ja sekoita huolellisesti. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 3 - 4 tuntia, mieluusti yön yli.
- Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen 20 minuutiksi ja valuta. Kiehauta mehu ja sulata siinä liivatelehdet. Kaada seos mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada vähän jäähtyneenä täytteen päälle ja tasoita. Anna hyytyä kylmässä vielä muutamia tunteja.
Vinkki!
Aprikoosisose käy myös mainiosti mangososeen sijaan.
Maistuiko?Kokeile lisää Paulúnsin herkullisia reseptejä!