Kolmen kerroksen smoothiekakku Paulúns Granola -pohjalla
Raikas smoothiekakku rapealla Paulúns granolapohjalla on näyttävä tarjottava brunssipöytään tai vaihtoehtoisesti kevyempi jälkiruokakakku. Täytteenä tässä kolmen kerroksen smoothiekakussa on mangosmoothie, päärynäsmoothie ja punaherukkasmoothiekerrokset. Koristele smoothiekakku haluamallasi marjoilla ja hedelmillä ja ripottele päälle Paulúnsin Granolaa. Tällä upealla smoothiekakulla hurmaat brunssivieraat varmasti!Vinkki: Jos haluat päästä helpommalla, valitse vain yksi maku ja triplaa smoothien aineiden määrä. Nopeaa ja helppoa!
Annokset 8
Ei vielä arvioita
Kokkausaika 3 hours hrs
Ainesosat
POHJA
- 3 dl Paulúns Granolaa
- 2-3 rkl hunajaa
MANGOSMOOTHIE
- ½ banaania
- 1 dl mangososetta
- 2 dl piimää
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 liivatelehteä (tai agar agaria)
PÄÄRYNÄSMOOTHIE
- ½ banaania
- 1 dl päärynäsosetta
- 2 dl piimää
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 liivatelehteä (tai agar agaria)
PUNAHERUKKASMOOTHIE
- ½ banaania
- 1 dl punaherukoita
- 2 dl luonnonjogurttia
- 1 rkl chiansiemeniä
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 liivatelehteä (tai agar agaria)
KORISTELUUN
- hedelmiä ja marjoja
Ohjeet
- POHJAN VALMISTUSMittaa Paulúns Granola ja hunaja kulhoon, kääntele sekaisin. Painele seos korkeaan irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat ensimmäisen smoothiekerroksen. Asettele vuoan reunoille reunakalvoa tai leivinpaperi tasaisen pinnan ja korkeuden saamiseksi. Jos valitset isomman vuoan, niin et tarvitse niin paljon korkeutta.
- MANGOSMOOTHIEN VALMISTUSLaita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa banaani, mangosose ja piimä blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada seos nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada ensimmäisen smoothiekerros varovasti pohjan päälle ja laita kakku hyytymään pakastimeen siksi aikaa kun valmistat toisen kerroksen. Voit hyydyttää myös jääkaapissa 3 -4 tuntia.
- PÄÄRYNÄSMOOTHIEN VALMISTUSLaita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa banaani, päärynäsose ja piimä blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada toinen smoothiekerros ensimmäisen, hyytyneen kerroksen päälle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kakku uudelleen pakastimeen hyytymään siksi aikaa kun valmistat kolmannen kerroksen. Voit hyydyttää myös jääkaapissa 3 - 4 tuntia.
- PUNAHERUKKASMOOTHIEN VALMISTUSLaita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa banaani, punaherukat ja piimä blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada viimeinen smoothiekerros toisen, hyytyneen kerroksen päälle lusikkaa apuna käyttäen. Laita jälleen pakastimeen hyytymään tai hyydytä jääkaapissa 3 - 4 tuntia.
- Ota valmis kakku varovasti irtopohjavuoasta, irrota reunakalvo ja nosta kakku tarjoiluastiaan. Koristele hedelmillä ja marjoilla ja ripottele pinnalle vielä Paulúnsin Granolaa.
Vinkki!
Tämän kakun kanssa voi myös oikaista ja tehdä vain yhdessä kerroksessa/maussa. Triplaa silloin yhden smoothien aineiden määrä. Lisää liivatteen määrää jos haluat kiinteämmän kakun. Tällä reseptillä kakusta tulee pehmeä ja vanukasmainen.
Maistuiko?Kokeile lisää Paulúnsin herkullisia reseptejä!