Pähkinävoi
Itse tehty pähkinävoi sopii moneen käyttöön! Lusikallinen aamupuuroon, myslin tai granolan sekaan tai vaikkapa leivonnassa käytettäväksi. Tällä reseptillä valmistat itse herkullisen pähkinävoin, mistäpä muustakaan kuin pähkinöistä! Kokeile esimerkiksi Paulúns Kaakao-vadelma granolan kera.
Ei vielä arvioita
Ainesosat
- 200 g pähkinöitä, esim. hasselpähkinöitä tai manteleita
Ohjeet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita pähkinät uunipellille ja paahda noin 10 minuuttia tai kunnes kuoret alkavat irrota.
- Anna pähkinöiden jäähtyä hieman. Laita ne sitten pyyhkeen sisään ja hiero suurimman osan kuorien poistamiseksi. Kuoressa on suuri osa pähkinän hyvistä ominaisuuksista, joten sen mukana pitäminen on vain hyödyllistä.
- Anna pähkinöiden jäähtyä täysin. Laita ne sitten tehosekoittimeen ja sekoita suurella nopeudella, kunnes saat kermaisen pähkinävoin. Kestää jonkin aikaa, kunnes kaikki sekoittuu ja pähkinävoi on kermaista. Aika vaihtelee eri tehosekoittimien välillä, mutta siinä menee noin 5-10 minuuttia.
- Säilytä pähkinävoi jääkaapissa tiiviissä purkissa. Jääkaapissa pähkinävoi kovettuu hieman, mutta muuttuu jälleen pehmeäksi, kun pidät sitä huoneenlämmössä.
Maistuiko?Kokeile lisää Paulúnsin herkullisia reseptejä!