Täysjyväviljat
Paulúns-tuotteissa käytetään täysjyväviljoja niiden positiivisten terveysvaikutusten vuoksi. Täysjyväviljasta saa kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Täysjyväviljassa on noin 80 % enemmän kuitua kuin valkoisissa jauhoissa, ja sen terveysvaikutukset on osoitettu lukuisissa tutkimuksissa.
Täysjyväkaura
Kaura sisältää sekä liukoista että liukenematonta kuitua, joiden ansiosta sen hiilihydraatit imeytyvät hitaasti ja verensokeri nousee tasaisesti. Nämä auttavat pysymään kylläisenä pidempään! Kaurahiutaleet ovat myös hyvä proteiininlähde.
Kaurahiutaleet sisältävät runsaasti:
- kuitua (erityisesti beetaglukaania)
- magnesiumia
- rautaa
- fosforia
Täysjyväohra
Ohra on hyvän makuinen, perinteinen suomalainen viljalajike. Ohra oli merkittävin ruokaviljamme, kunnes ruis syrjäytti sen 1800-luvulla. Ohra on maailman vanhimpia viljelykasveja, se tunnettiin jo kivikaudella Aasiassa ja Euroopassa. Täysjyväviljasta saa kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita ja siinä on noin 80 % enemmän kuitua kuin valkoisissa jauhoissa. Ohrahiutaleet ovat hyvä lähde proteiinille, raudalle sekä magnesiumille.
Ohrahiutaleet sisältävät runsaasti:
- kuitua (erityisesti beetaglukaania)
- fosforia
Täysjyväspelttivehnä
Spelttivehnää kutsutaan toisinaan myös koriste- tai alkuvehnäksi. Se on perinteinen viljalaji, jonka alkukodin on arveltu olevan Etu-Aasiassa tai Lähi-idän – Kaakkois-Euroopan alueella. Arkeologisia havaintoja speltin käytöstä on yli 8000 vuoden takaa. Spelttivehnässä on runsaasti kuitua ja nykyvehnään verrattuna paljon proteiinia.
Täysjyväviljat Paulúns-tuotteissa
Hedelmät ja vihannekset
Eksoottista makua Paulúns-tuotteisiin tuovat hedelmät ja vihannekset. Tutustu lisää käyttämiimme raaka-aineisiin!